Möt vår personal

Ms Monica Haag Gunnars – Rektor

Det här är vår rektor Ms Monica Haag Gunnars. Hon är en erfaren skolledare och började sitt yrkesliv som studie- och yrkesvägledare och har sedan dessa haft olika roller inom utbildningssektorn. Ms Haag Gunnars gillar Nordic International Schools koncept med fokus på kunskapsutveckling och den internationella profilen. Hon tror även att tydligheten med ordningsregler och konsekvenser bidrar till en framgångsrik skola. Ms Haag Gunnars är fil kand beteendevetare, har en Master of Educational management och har genomgått rektorsprogrammet.

Språk: Svenska och engelska

Ms Nini Zhang – Lärare

Det här är vår lärare Ms Nini Zhang. Ms Zhang har en lärarexamen från den kinesiska institutionen vid Heze University, med huvudämne i kinesiskt språk och litteratur samt en kandidatexamen i pedagogik vid Stockholms universitet, med huvudämne i ’Språkets betydelse när man lär sig matematik’. Ms Zhang är född och uppvuxen i Kina och har arbetat som lärare i flera år. Hon har två års erfarenhet av att arbeta i den brittiska skolan i Peking och sex års erfarenhet av att undervisa internationella studenter. Ms Zhang brinner för att inspirera elever att utveckla en livslång kärlek till lärande och att nå sina mål.

Språk: Engelska, kinesiska, svenska och tyska

Mr Rahul Rodricks – Lärare

Det här är vår lärare Mr Rodricks. Han är född i Mumbai i Indien och har växt upp i Auckland på Nya Zeeland. Han flyttade till Stockholm förra sommaren och uppskattar verkligen de långa ljusa sommardagarna. Mr Rodricks älskar att lära sig nya saker och har en lärarkandidatexamen, utbildning i engelska som andraspråk och en masterutbildning. Hans nya utmaningar är att lära sig svenska, spela ukelele och att åka snowboard. Mr Rodricks har bott och arbetat i sex olika länder och är ett levande exempel på det vi utbildar våra elever för att bli – en världsmedborgare.

Språk: Engelska

Mr Jonas Gehlin – Lärare 

Det här är vår lärare Mr Jonas Gehlin. Han bor i Stockholm där han är född och uppväxt. Han är legitimerad lärare i samhällskunskap och svenska och har utbildat sig vid universiteten i Uppsala och Karlstad. Han har arbetat i internationella skolor under hela sin skolkarriär. Först som lärare och skolledare på Internationella Engelska skolan i elva år och sedan som lärare under de senaste fem åren på Europaskolan. Under dessa år, har Mr Gehlin nått nivå tre inom IB-programmets kurser för lärare.

Språk: Svenska och engelska

Dr Edward Still – Lärare

Dr Edward Still bor på Kungsholmen och är en PGCE-certifierad lärare som har en bachelorexamen i franska och latin vid University College London samt en masterexamen och doktorsexamen i moderna och medeltida språk vid University of Oxford. I sin avhandling studerade Dr Still  representationen av kvinnor i frankofon algerisk litteratur och hans pedagogiska avhandling behandlar effektiva metoder för att lära ut hörförståelse. Han har tidigare undervisat i franska vid University of Surrey och University of Birmingham men de senaste tre åren har han undervisat i moderna språk och latin vid Hurstpierpoint College, England. Dr Still är född och uppväxt i England men har även undervisat i engelska vid Université d’Haute-Alsace i Mulhouse, Frankrike och spenderat ett år i Paris på ett elevhem för École Normale Supérieure.

Språk: Engelska, spanska, franska och latin

Ms Diana Savina – Lärare

Det här är vår lärare Ms Diana Savina som brinner för att ta in omvärlden i klassrummet, för att väcka ett intresse för var som händer och varför. Hon har examen som högstadielärare i SO från Stockholms universitet. Hon har även en kandidatexamen i journalistik och en magisterexamen i statsvetenskap. Hon har tidigare undervisat i SO på Grimstaskolan i Upplands Väsby men har också arbetat som journalist. Ms Savinas internationella intresse har lett till såväl fotoprojekt i olika länder som praktik på Sveriges ambassad i Moldavien. Idag undervisar hon Nordic Essingens elever i SO.

Språk: Svenska, Engelska, Franska (begränsad), Ryska (begränsad)

Mr Simon Chamoun – Lärare 

Det här är vår lärare Mr Simon Chamoun. Han är legitimerad lärare, uppväxt och bosatt i Örebro. Mr Chamoun har studerat matematik, naturvetenskap, svenska, engelska och pedagogik på Örebro Universitet. Han har tidigare arbetat på Hagaskolan i Örebro där han undervisat i svenska och engelska. Han arbetar på Nordic som matematik- och naturkunskapslärare.

Språk: Engelska, svenska, syriska

 

 

Ms Angelica Jansson – Administratör

 

Det här är vår Skoladministratör Ms Angelica Jansson. Hon bor i Stockholm och är även uppväxt där. Ms Jansson är högskoleutbildad lärarassistent/ skolassistent och gick Ekonomiprogrammet på gymnasiet. Hon har tidigare arbetat inom försäljning B2B som Account Manager. Ms Jansson kommer från Grimstaskolan där hon arbetade som lärarassistent i två år och hade även en del förtroendeuppdrag på skolan.

Språk: Svenska och engelska

Ms Nikisha Diaz – Lärare

Det här är vår lärare Ms Nikisha Diaz. Hon är född och uppvuxen i Stockholm och är legitimerad mellanstadielärare. Ms Diaz studerade och tog sin examen vid Stockholms universitet och undervisar i skolans alla kärnämnen samt SO och NO. Hon har tidigare arbetat som lärare och ser mycket fram emot att få främja elevernas lärande. Ms Diaz ser fram emot att börja som lärare på Nordic International School Essingen.

Språk: Svenska och Engelska

Mr Gary Thornton – Specialpedagog och kurator

Mr Gary Thornton bor i Enskede och är legitimerad lärare med examen från Stockholm och Linköpings Universitet. Han är ursprungligen från London, England och har bott i Stockholm sedan 1997. Sedan hans flytt till Sverige har han skaffat gedigen erfarenhet genom att jobba brett i olika roller inom utbildningsramarna inom det svenska, internationella och två-språkiga (Svenska/Engelska) skolsystemet. Under de senaste sju åren har han fokuserat på specialpedagogik och elevers sociala välmående. För att känna till alla elevers förmågor krävs det en trygg och bekväm atmosfär på skolan – absolut viktigast är att alla elever erbjuds den bästa möjliga utbildningen efter deras individuella behov.

Språk: Engelska, Svenska