Möt vår personal

Ms Monica Haag Gunnars – Rektor

Det här är vår rektor Ms Monica Haag Gunnars. Hon är en erfaren skolledare och började sitt yrkesliv som studie- och yrkesvägledare och har sedan dessa haft olika roller inom utbildningssektorn. Ms Haag Gunnars gillar Nordic International Schools koncept med fokus på kunskapsutveckling och den internationella profilen. Hon tror även att tydligheten med ordningsregler och konsekvenser bidrar till en framgångsrik skola. Ms Haag Gunnars är fil kand beteendevetare, har en Master of Educational management och har genomgått rektorsprogrammet. Idag arbetar hon som rektor på Grimstaskolan och Nordanskolan i Upplands Väsby.

Språk: Svenska och engelska

Ms Nini Zhang – Lärare

Det här är vår lärare Ms Nini Zhang. Ms Zhang har en lärarexamen från den kinesiska institutionen vid Heze University, med huvudämne i kinesiskt språk och litteratur samt en kandidatexamen i pedagogik vid Stockholms universitet, med huvudämne i ’Språkets betydelse när man lär sig matematik’. Ms Zhang är född och uppvuxen i Kina och har arbetat som lärare i flera år. Hon har två års erfarenhet av att arbeta i den brittiska skolan i Peking och sex års erfarenhet av att undervisa internationella studenter. Ms Zhang brinner för att inspirera elever att utveckla en livslång kärlek till lärande och att nå sina mål. Hon ser fram emot att träffa dig som din nya lärare i augusti.

Språk: Engelska, kinesiska, svenska och tyska

Mr Rahul Rodricks – Lärare

Det här är vår lärare Mr Rodricks. Han är född i Mumbai i Indien och har växt upp i Auckland på Nya Zeeland. Han flyttade till Stockholm förra sommaren och uppskattar verkligen de långa ljusa sommardagarna. Mr Rodricks älskar att lära sig nya saker och har en lärarkandidatexamen, utbildning i engelska som andraspråk och en masterutbildning. Hans nya utmaningar är att lära sig svenska, spela ukelele och att åka snowboard. Mr Rodricks har bott och arbetat i sex olika länder och är ett levande exempel på det vi utbildar våra elever för att bli – en världsmedborgare.

Språk: Engelska

Ms Olivia Hüllert – Lärare

Det här är vår lärare Ms Olivia Hüllert. Hon kommer från Oslo i Norge. Hon höll på mycket med idrott under uppväxten och spelade bland annat golf för norska landslaget. 2016 tog hon en dubbelexamen i internationella affärer och kreativt skrivande vid Florida State University, innan hon återvände till Norge där hon insåg att det var lärare som hon skulle bli. 2020 tog hon examen som idrottslärare vid norska Idrottshögskolan (där hon just nu slutför deltidsstudier i studie- och yrkesvägledning). Hon har arbetat som siminstruktör för norska livräddningssällskapet och arbetar idag som idrottslärare på Lakkegata, en grundskola i Oslo. Olivia brinner för pedagogik och tycker att det är fantastiskt hur fysisk aktivitet kan användas som ett verktyg för att skapa förutsättningar för socialt och fysiskt välbefinnande. I augusti finns hon på plats på Nordic International School Essingen som er nya lärare.

Språk: Norska, svenska och engelska

Mr Jonas Gehlin – Lärare 

Det här är vår lärare Mr Jonas Gehlin. Han bor i Stockholm där han är född och uppväxt. Han är legitimerad lärare i samhällskunskap och svenska och har utbildat sig vid universiteten i Uppsala och Karlstad. Han har arbetat i internationella skolor under hela sin skolkarriär. Först som lärare och skolledare på Internationella Engelska skolan i elva år och sedan som lärare under de senaste fem åren på Europaskolan. Under dessa år, har Mr Gehlin nått nivå tre inom IB-programmets kurser för lärare.

Språk: Svenska och engelska

Dr Edward Still – Lärare

Dr Edward Still bor på Kungsholmen och är en PGCE-certifierad lärare som har en bachelorexamen i franska och latin vid University College London samt en masterexamen och doktorsexamen i moderna och medeltida språk vid University of Oxford. I sin avhandling studerade Dr Still  representationen av kvinnor i frankofon algerisk litteratur och hans pedagogiska avhandling behandlar effektiva metoder för att lära ut hörförståelse. Han har tidigare undervisat i franska vid University of Surrey och University of Birmingham men de senaste tre åren har han undervisat i moderna språk och latin vid Hurstpierpoint College, England. Dr Still är född och uppväxt i England men har även undervisat i engelska vid Université d’Haute-Alsace i Mulhouse, Frankrike och spenderat ett år i Paris på ett elevhem för École Normale Supérieure. I augusti möter du Dr Still som din lärare.

Språk: Engelska, spanska, franska och latin

Ms Diana Savina – Lärare

Det här är vår lärare Ms Diana Savina som brinner för att ta in omvärlden i klassrummet, för att väcka ett intresse för var som händer och varför. Hon har examen som högstadielärare i SO från Stockholms universitet. Hon har även en kandidatexamen i journalistik och en magisterexamen i statsvetenskap. Hon har tidigare undervisat i SO på Grimstaskolan i Upplands Väsby men har också arbetat som journalist. Ms Savinas internationella intresse har lett till såväl fotoprojekt i olika länder som praktik på Sveriges ambassad i Moldavien. Nu ser hon fram emot att undervisa Nordic Essingens elever i SO.

Språk: Svenska, Engelska, Franska (begränsad), Ryska (begränsad)

Mr Simon Chamoun – Lärare 

Det här är vår lärare Mr Simon Chamoun. Han är legitimerad lärare, uppväxt och bosatt i Örebro. Mr Chamoun har studerat matematik, naturvetenskap, svenska, engelska och pedagogik på Örebro Universitet. Han har tidigare arbetat på Hagaskolan i Örebro där han undervisat i svenska och engelska. I augusti blir han er nya matematik- och naturkunskapslärare.

Språk: Engelska, svenska, syriska

 

 

Ms Angelica Jansson – Administratör

 

Det här är vår Skoladministratör Ms Angelica Jansson. Hon bor i Stockholm och är även uppväxt där. Ms Jansson är högskoleutbildad lärarassistent/ skolassistent och gick Ekonomiprogrammet på gymnasiet. Hon har tidigare arbetat inom försäljning B2B som Account Manager. Ms Jansson kommer från Grimstaskolan där hon arbetade som lärarassistent i två år och hade även en del förtroendeuppdrag på skolan.

Språk: Svenska och engelska